Τρίτη 28 Απριλίου 2009

2 εκατ. ευρώ μείον στο ταμείο της Νομαρχίας Ευβοίας από τα μέτρα στήριξης της εμπορίας αυτοκινήτων.
Για τη Ν.Α. Ευβοίας το ετήσιο ύψος των εσόδων που χάνονται ανέρχονται σε 1,7 - 2 εκ. ευρώ περίπου.

ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ

Το κλείσιμο των νομαρχιών της χώρας την Τετάρτη 29 Απριλίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Απριλίου, σε συνέντευξη τύπου η ΕΝΑΕ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος:

«Την 29η Απριλίου 2009 οι Νομαρχίες θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο, στις 10 π.μ θα συνεδριάσει το Δ.Σ τους ΕΝΑΕ και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Ένωσης με τις αντιπροσωπείες των Ν.Α στις 11 π.μ στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και θα επιδοθεί ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα. Εν συνεχεία η πορεία θα καταλήξει στο ΥΠΕΣ και στο ΥΠΟΙΟ όπου και εκεί θα γίνει επίδοση του ψηφίσματος.

Η Διοίκηση της Ενώσεως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος που προχωρεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις ζητεί την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την κατάργηση των τελών αδείας και τελών μεταβιβάσεων οχημάτων, την ψήφιση του Κώδικα για τη Ν.Α., τη χορήγηση κονδυλίων για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς μαθητών και τη συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και την κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» κ. Ιωάννης Μίχας αναφέροντας ότι «εμείς δεν ξεχνάμε ότι οι συμπολίτες μας, μας ψήφισαν, μας έστειλαν στις Νομαρχίες, με την προσδοκία και το αίτημα να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αλλάξει η καθημερινότητά τους προς το καλύτερο».

Ο Γιώργος Αγοραστάκης, μέλος του Δ.Σ της ΕΝΑΕ εκπροσωπώντας την παράταξη «Ανεξάρτητη Νομαρχία», χαιρέτησε τη σημερινή αγωνιστική στάση της ΕΝΑΕ και των Νομαρχιών και ευχήθηκε στο μέλλον να συνεχιστεί αυτή η στάση, για την καταξίωση και την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της Δευτεροβάθμιας - Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!!!

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, ο Σταθμός των Εργαζομένων και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας διοργανώνουν σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο "Η ψυχική υγεία στην Εύβοια: Προβληματισμοί του παρόντος και σχεδιασμοί για το μέλλον". Η σύσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 10 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Νομαρχίας. Σκοπός είναι η ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την εξερεύση λύσεων σχετικά με τα προβλήματα στο χώρο της ψυχικής υγείας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και δράσεων.

Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ο νομάρχης Ευβοίας, δήμαρχοι και κοινοτάρχες του νομού, βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, η Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας, ο εκπρόσωπος της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκίδας, η Πρόεδρος του συλλόγου οικογενιών για την Ψυχική Υγεία Χαλκίδας, εκπρόσωπος του Δικτύου "Αργώς" για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση, τα ευβοϊκά ΜΜΕ.

Εισηγήσεις θα γίνουν από τους Στέλιο Στυλιανίδη, αν. καθηγητή Κοιν. Ψυχιατρικής Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικό Διευθυντή της ΕΠΑΨΥ, Α. Καψάλη, Διεύθυντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας, εκπρόσωπο των εργαζομένων των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της ΕΠΑΨΥ στην Εύβοια και εκπρόσωπο του ΣΟΨΥ Χαλκίδας.

Η σύσκεψη γίνεται σε μια περίοδο, που γίνεται λόγος για κατάρρευση των δομών ψυχικής υγείας στην Εύβοια, από έλλειψη πόρων. Οι εργαζόμενοι στα Οικοτροφεία της Ερέτριας και Χαλκίδας, στον Ξενώνα και στο Διαμέρισμα, της ΕΠΑΨΥ, παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, ενώ οι δυσκολίες έχουν αρχίσει να επηρεάζουν και την πορεία των ενοίκων των δομών, λόγω της μείωσης των επιπέδων φροντίδας που λαμβάνουν.
Πηγή: servitoros.gr

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Κανε το xalkida city μεσάζων στην επιτυχία σου...


5500 μέλη το xalkida city ! στο facebook.
Διαφημίσου κι εσύ στο blog του xalkida-city
και ανέβασε την επιχείρηση σου!!!

Εκατοντάδες μέλη την ημέρα επισκέπτονται το Blog μας και ασχολούνται με τις λειτουργίες του.
Στήλε μας μήνυμα xalkida-city@windowslive.com κι εμείς θα αναλάβουμε για εσένα!!!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ...


΄Μάθε πως μπορείς να βοηθήσεις... http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=44&la=1

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

Η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και με την ευκαιρία της ανακήρυξης του έτους 2009 ως διεθνές έτος Αστρονομίας, διοργανώνει διάλεξη με θέμα «1609-2009: Τετρακόσια χρόνια παρατήρησης με τηλεσκόπιο, τετρακόσια χρόνια Αστρονομίας».

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ευστράτιος Θεοδοσίου Αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αστροφυσικός. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Εκδήλωση του συλλόγου τρίτεκνων Ευβοίας

Ο σύλλογος τρίτεκνων νομού Ευβοίας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 5 Απριλίου, στις 11.30 π.μ., στη συνεδριακή αίθουσα της Νομαρχίας Ευβοίας. Κυριος ομιλητής θα είναι ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Επιστήμονες απο την Μελβούρνη έχουν ανακαλύψει μια νέα μέθοδο για να εξουδετερώσουν την "ωρολογιακή βόμβα" που λέγεται "υψηλή πίεση". Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό καθετήρα και ραδιοκύματα, πέτυχαν να κατεβάσουν την πίεση 50 ατόμων που πήραν μέρος στις δοκιμές.

48 εκατ. ευρώ για την τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας

Ξεκίνησε στην Ερέτρια (Που είχαμε κάνει σχετική εκδήλωση στο facebook), το Σάββατο 28 Μαρτίου, η διημερίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με θέμα «Η Τουριστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι σύγχρονες προκλήσεις». Στη διημερίδα παραβρέθηκε και μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελής Σκλιάς, με θέμα «Δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Ο κ. Σκλιάς παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

1. Επίτευξη υψηλής ανταγωνιστικότητας, ψηφιακής σύγκλισης και εξωστρέφειας.
2. Αντιστροφή του αναπτυξιακού δυϊσμού και ομογενοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού χώρου της Περιφέρειας.
3. Διασφάλιση του περιβάλλοντος και εξασφάλιση της αειφορίας.
4. Αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων: ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.
5. Λειτουργική σύνδεση με τις όμορες Περιφέρειες και εξισορρόπηση.
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε ακόμα στη δημόσια δαπάνη για τη Στερεά Ελλάδα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 που ανέρχεται στα 734 εκ. ευρώ και αναλύεται ως εξής:

Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα 252 εκ. ευρώ
Εκπαίδευση 78 εκ. ευρώ
Τουρισμός 48 εκ. ευρώ
Ψηφιακή σύγκλιση 90 εκ. ευρώ
Υγεία 84 εκ. ευρώ
Πολιτισμός 26 εκ. ευρώ
Περιβάλλον 42 εκ. ευρώ
Προσπελασιμότητα 114 εκ. ευρώ
Για την επίτευξη των ανωτέρω προτεραιοτήτων, στο πλαίσιο του ΠΕΠ «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου», θα διατεθούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ονοματισμένες πιστώσεις ύψους 734 εκ ευρώ. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα κατευθυνθούν επιπλέον πόροι από τα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΚΤ, καθώς και πόροι του Ταμείου Συνοχής μέσω των ΕΠ Προσπελασιμότητα και Περιβάλλον.

Το συνολικό ενδεικτικό ποσό, που κατανέμεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ανέρχεται στο ύψος των περίπου 2,4 δις ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζεται το ποσό που θα συνεισφέρει ο στόχος της διασυνοριακής συνεργασίας και τα Ταμεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ο κ. Σκλιάς σημείωσε ότι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λόγω της εισόδου στον Στόχο 2 θα εφαρμοστεί ένα και μόνο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας που αποτελεί τμήμα του ενιαίου ΠΕΠ Χ.Ε. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου. Αυτό σημαίνει ότι η στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη θα υλοποιηθεί και θα διαχειριστεί στο σύνολο της από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ειδίκευσε την εθνική στρατηγική στα πλαίσια της Περιφέρειας και την ενσωμάτωσε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Η εξειδικευση αυτή έγινε βάσει των ιδιαίτερων συνθηκών προβλημάτων και ευκαιριών της περιφέρειας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σκλιάς, οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν στον τομέα του τουρισμού, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον στόχοι που θα διατεθούν για έργα υποδομών, είναι στα 48 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 31 εκατ. ευρώ αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η χρηματοδοτότηση τουριστικών υποδομών αφορά δράσεις για:

Την κατασκευή - αναβάθμιση τουριστικών αγκυροβολίων.
Τον εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών κέντρων.
Την κατασκευή θεματικών πάρκων και τη δημιουργία τουριστικών υποδομών (π.χ. σημεία πληροφόρησης/ διαμορφώσεις κ.ο.κ.) για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Αξιοποίηση δημόσιων και δημοτικών τουριστικών υποδομών και εκσυγχρονισμός τους (συμπεριλαμβανομένων των υποδομών θερμαλιστικού τουρισμού).
Έργα διαμόρφωσης - ανάδειξης διαδρομών - μονοπατιών πολυθεματικού χαρακτήρα με έμφαση στη φυσιολατρική διάσταση.
Έργα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού (κυρίως στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο).
Την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μορφών τουρισμού.
Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Οικολογικού Τουρισμού
Η χρηματοδότηση επιχειρήσεων αφορά δράσεις για:

Τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων και εκτός αναπτυξιακού νόμου
ενίσχυση μονάδων για την ανάπτυξη εναλλακτικών - ειδικών μορφών τουρισμού και την παροχή πρότυπων υπηρεσιών, από τις τουριστικές επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και παροχή νέων υπηρεσιών, το «ηλεκτρονικό επιχειρείν» και την ενίσχυση για την εφαρμογή των ποιοτικών προτύπων που καθορίζονται από τις νέες προδιαγραφές ποιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.
Τη δικτύωση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, δίκτυα συνεργασίας τουριστικών επιχειρήσεων σε τοπικό / περιφερειακό επίπεδο.
Την ανάπτυξη «πράσινων υποδομών» (ενέργεια, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.) από τις τουριστικές μονάδες, συστήματα ολικής ποιότητας, διαχείρισης ενέργειας, περιβαλλοντικών πόρων.
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε ακόμα σε έργα που θα βοηθήσουν στη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και αφορούν:

τον πολιτισμό (ανάπτυξη πολιτιστικών υποδομών, συνδρομή στη βελτίωση πολιτιστικών υπηρεσιών) όπου συμπεριλαμβάνονται έργα για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών σε μουσεία, την παραγωγή υλικού, προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ,
την Ψηφιακή σύγκληση όπου θα υλοποιηθούν δράσεις για τη χρήση νέων τεχνολογιών με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής υποστήριξης της τουριστικής ανάπτυξης, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ,
τις μεταφορές με δράσεις για την καλύτερη σύνδεση με άλλες περιφέρειες, βελτίωση της προσβασιμότητας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές, έργα επέκτασης των εμπορικών και επιβατικών λιμένων, προϋπολογισμού 114 εκατ. ευρώ,
το περιβάλλον, με έργα που αφορούν τόσο τη μείωση της ρύπανσης σε τουριστικές περιοχές (και άρα την καλύτερη παροχή τουριστικού προϊόντος), όσο και την ανάδειξη - προστασία περιοχών οικολογικού ενδιαφέροντος, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ,
την αστική και αγροτική αναγέννηση, με έργα ρύθμισης των χρήσεων γης σε τουριστικές ζώνες, αναπλάσεις οικισμών, έργα σε παραδοσιακούς οικισμούς και άλλα έργα που αναμένεται να αυξήσουν την ελκυστικότητα των αστικών κέντρων, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

"ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ" Η ΜΠΥΡΑ FIX ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ!

Η εταιρία "Ελληνικές Ζυθοποιίες Α.Ε." προχώρησαν στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, που αποτελεί τον αποκλειστικό κάτοχο των σημάτων της μπύρας FIX. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά σήματα στην ελληνική αγορά αφού η συγκεκριμένη μπύρα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1864 από τον Ιωάννη Φιξ.

Η μπύρα FIX θα παράγεται πλέον στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Ελληνικών Μικροζυθοποιών, που βρίσκονται στην περιοχή της Αυλίδας.

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, με την ευκαιρία του φορουμ για την παιδεία που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 5 Απριλίου, προχώρησε σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, τα αποτελέσματα της οποίας κατέθεσε στον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ (Αννα Διαμαντοπούλου Υπ. Παιδείας), στο Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (Κώστας Πανταζής) και στην Υπεύθυνη Παιδείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (Κική Παπαδάκη).

Η έρευνα κινήθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορούσε το επίπεδο διδασκαλίας και μόρφωσης που παρέχεται στα σχολεία και η γνώμη των μαθητών πάνω σε αυτό. 300 μαθητές από διάφορα γυμνάσια και λύκεια του νομού απάντησαν σε ερωτηματολόγια. Ο δεύτερος άξονας αφορούσε τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, όπου κλήθηκαν να απαντήσουν εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ καθηγητών και δασκάλων.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που απάντησαν οι μαθητές είναι τα παρακάτω:

Το 80% των μαθητών είναι μέτρια έως και καθόλου ικανοποιημένο από το επίπεδο μόρφωσης και διδασκαλίας.
Το 60% των μαθητών θεωρεί ότι η διδακτική ύλη δεν καλύπτει τις γνωστικές τους απαιτήσεις.
Το 90% των μαθητών δεν είναι ικανοποιημένο από τις κτιριακές εγκαταστάσεις και 9 στους 10 μαθητές πηγαίνουν φροντιστήριο.
Οι μαθητές καταθέτουν προτάσεις για το πώς το επίπεδο διδασκαλίας μπορεί να βελτιωθεί, να γίνει πιο εποικοδομητικό, καταθέτουν προτάσεις για τα μαθήματα που πρέπει κατά τη γνώμη τους να προστεθούν στη διδακτική ύλη και δείχνουν ότι το σχολείο τους προκαλεί μόνο αρνητικά συναισθήματα.
Όσον αφορά τους μαθητές του Λυκείου καταθέτουν προτάσεις για τον τρόπο που πιστεύουν ότι θα εισαχθούν με δικαιότερο τρόπο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντοπίζονται στα εξής:

Τα μισά από τα νηπιαγωγεία του νομού είναι ακατάλληλα και μισθωμένα, ιδιαίτερα στα αστικά και ημιαστικά κέντρα.
Πολύ μεγάλος αριθμός νηπίων εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου (60.000 σε πανελλαδικό επίπεδο).
Πλήρως απαξιωμένα τα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.
Ακατάλληλες κτιριακές υποδομές (π.χ. 8ο, 20ο, 24ο και 26ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας).
Υποβάθμιση των σχολείων ειδικής αγωγής (πλήρη απουσία πολιτικών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες).
Σε πολλά σχολεία του νομού η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας αρχίζει το Δεκέμβριο και είναι ημιτελής.
Προβλήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επισημάνθηκαν:

Προβλήματα με τους ωρομίσθιους που ως και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.
Προβλήματα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις όπως για παράδειγμα όπως το Τεχνικό, Επαγγελματικό Λύκειο Χαλκίδας όπου το μισό είναι εκτός λειτουργίας λόγω της καθίζησης.
Εκφράστηκε ανησυχία για την καθυστέρηση παράδοσης του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
Εκφράστηκαν προβληματισμοί για τα Ασφαλιστικά Ταμεία των καθηγητών τα οποία βρίσκονται υπό κατάρρευση.
Καθηγητές που είχαν πάρει μέρος σε σεμινάρια πληροφορικής δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΤΕΝΕΓΡ: 58 εκ. € ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Tην κατασκευή δύο νέων αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 40 MW, ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα η Τέρνα Ενεργειακή, καθώς πρόσφατα εξασφάλισε τις άδειες εγκατάστασης των μονάδων, για την ανάπτυξη των οποίων θα επενδύσει το ποσό των 58 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη λειτουργεί αυτή τη στιγμή εννέα αιολικά πάρκα ανά την Ελλάδα (τέσσερα στην Εύβοια, δύο στην Κρήτη, δύο στον Έβρο και ένα στην Αιτωλοακαρνανία) με συνολική ισχύ 142 MW, ενώ τους επόμενους μήνες πρόκειται να αρχίσει την παραγωγή ενέργειας και από το δέκατο κατά σειρά αιολικό πάρκο που έχει αναπτύξει στη Βοιωτία με ισχύ 19,5 MW.

Σημειώνεται πως στο ενεργειακό δυναμικό της θυγατρικής του κατασκευαστικού ομίλου περιλαμβάνεται από τα τέλη του 2008 και ένας υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 6,6 MW που λειτουργεί στον Αξιό ποταμό, ενώ εντός του 2009 αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή ενέργειας και το δεύτερο μικρό υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 8,5 MW, που αυτή την εποχή κατασκευάζεται από την εισηγμένη στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Στα σχέδια της Τέρνα Ενεργειακής είναι να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά συστήματα. Ήδη έχει εξασφαλίσει την πρώτη άδεια παραγωγής για φωτοβολταϊκό πάρκο 1 MW, το οποίο εκτιμά πως θα μπορέσει να κατασκευάσει μέσα στο 2009.
Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, πως στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της στον κλάδο όπου δραστηριοποιείται η Τέρνα Ενεργειακή μεταφέρει και δεσμεύει κονδύλι της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ από το αδιάθετο ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε εν όψει της εισαγωγής στο Χ.Α., με στόχο τη χρηματοδότηση εξαγορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η εισηγμένη είχε αντλήσει το 2007 από τη χρηματογορά περί τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή το ποσό που απομένει προς αξιοποίηση ανέρχεται στα 230 εκατ. ευρώ.

Μέρισμα 0,067 ευρώ για το 2008

Στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Τέρνα Ενεργειακή που συνήλθε με ποσοστό απαρτίας 76,3% αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,067 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2008 με αποκοπή στις 6 Απριλίου 2009 και έναρξη πληρωμής από τις 14 Απριλίου 2009.

Εκτός από την εξέλιξη των επενδύσεων της εταιρίας στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, η διοίκηση της εισηγμένης επισήμανε πως η εταιρία διαθέτει και ένα σημαντικό κατασκευαστικό αντικείμενο, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του οποίου ανέρχεται σήμερα στα 70 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο καθώς επίκειται η υπογραφή νέων συμβάσεων ύψους 14 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η Τέρνα Ενεργειακή διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο της 6ης τάξης του ΜΕΕΠ.

Έργο 183 εκατ. ευρώ για την Τέρνα

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος της ΓΕΚ-Τέρνα ενισχύει το προσεχές διάστημα το κατασκευαστικό του αντικείμενο με μία νέα σύμβαση, ύψους 183 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στη δημιουργία σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στον Δήμο Νότιας Ρόδου για λογαριασμό της ΔΕΗ. Η μονάδα θα έχει ισχύ 115,4 ΜW και θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου.

Στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η ΔΕΗ, το Δ.Σ. της οποίας επικύρωσε χθες το αποτέλεσμά του, αναδείχτηκε μειοδότρια η τεχνική εταιρία Τέρνα που θα πρέπει να κατασκευάσει και να παραδώσει το έργο σε διάστημα 30 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Με την ανάληψη του νέου αυτού έργου το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ΓΕΚ-Τέρνα θα διαμορφωθεί στο ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΣΕΕ. ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία αγοράς, στη Χαλκίδα.

Όπως υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, "οι αιτίες της κρίσης δεν βρίσκονται στη μια ή την άλλη διαχειριστική πολιτική, δε βρίσκονται στο «νεοφιλελεύθερο μοντέλο», στον «καζινο-καπιταλισμό» όπως ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και άλλοι υποστηριχτές του συστήματος. Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό ζούμε σήμερα, αυτό ζούνε οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες".

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

Όχι στο πάγωμα των μισθών και των συντάξεων.
Όχι στην εισοδηματική πολιτική της εξαθλίωσης.
1400 κατώτερος βασικός μισθός, 1120 κατώτερη σύνταξη.

Night Photo

Night Photo

Prefecture

Prefecture Of Evia
Area (sq.km): 4.167
Population (2001): 217.278
Population Density(hab/sq.km): 52
Capital City: Halkida
Number of Hotels: 214
Number of hotel Rooms: 14.941

Tourism Police Stations
Name: Tourism Police Station(Summer)
Location: Edipsos
Address: 3,
Okeanidon Street, P.O. Box 343 00 Edipsos
Telephone: 22260 24655
Name Tourism Police Station
Location: HalkidaAddress: 32, El. Venizelou Street, P.O. Box 341 00 Halkida
Telephone: 22210 77777

Camping sites:
Agia Anna, Agia Anna Evia, Tel: 22270 97250Alykes,
Drossia Evia, Tel: 22210 99868
Eva, Malakonda Evia, Tel: 22290 68081/2
Milos, Eretria Evia, Tel: 22290 60420/1
Pefki, Pefki Evia, Tel: 22960 41121
Rovies, Rovies Evia, Tel: 22270 71120,2,3

Η Οικογένεια του Xalkida city

Τηλεφωνικός Κατάλογος για Κ.Τ.Ε.Λ.

KTEΛ
Ευβοίας τηλέφωνα ανά περιοχή
Τηλ.: ΚΤΕΛ Ευβοίας (Χαλκίδα): 22210 22640
Τηλ.: ΚΤΕΛ Ευβοίας (Αθήνα): 210 8322997
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Αλιβέρι): 22230 22208
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Ιστιαία): 22260 52284
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Λίμνη): 2227031262
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Αυλωνάρι): 22230 31302
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Κάρυστος): 22240 22453
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Κύμη): 2222022257


Τι είδους διασκέδαση σας αρέσει περισσότερο στην Χαλκίδα;

Η λίστα ιστολογίων μου