Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

O SOK FM ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Κ. ΜΑΡΤΑΚΗ & Μ. ΣΤΡΑΤΗ

ΣΗΜΕΡΑ 9 μ.μ. ΣΤΑ FLOCAFE παραλία Χαλκίδας ο Σοκ Fm σας παρουσιάζει τον ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΡΑΤΗ. Να είστε όλοι εκεί.

&

ΑΥΡΙΟ 9 μ.μ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΣΤΑ FLOCAFE παραλία Χαλκίδας.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ....

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Ήξερες ότι...Στον άθλο του Ηρακλή τα λεγόμενα "χρυσά μήλα των εσπερίδων" δεν ήταν ΜΗΛΑ αλλά ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ...;

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΣΤΩΝ ΤΟΥ XALKIDA CITY-ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ "ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ" ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΔΕΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
http://www.facebook.com/pages/-flogaorggr/136919005927#/pages/-flogaorggr/136919005927

ΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΟΓΑ "Γονείς Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια"
στο facebook. Μάθε κι εσύ για τις εγκαταστάσεις, τα παιδιά, τους γονείς τους κ.τ.λ.
Βοήθησε με ένα κλικ τα παιδιά.

ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΕΝΩΝ - ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΘΕΝΩΝ
Διοργανώνει μια βραδιά για τον Γιάννη Ρίτσο. Θα απαγγελθούν ποιήματα του γνωστού ποιητή και έπειτα θα ακολουθήσει ομιλία από γιατρό με θέμα "Η Νέα Γρίπη".
Να είστε όλοι εκεί!

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

28 Ιουλίου, Σαν σήμερα…


1741 Πεθαίνει ο Αντόνιο Βιβάλντι.

1750 Πεθαίνει ο γερμανός συνθέτης Μπάχ.

1828 Καθιερώνεται το νόμισμα φοίνικας, απ’ τον Καποδίστρια.

1836 Γεννιέται ο συγγραφέας Εμμανουήλ Ροϊδης

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σαν σήμερα, 27 Ιουλίου...

1940 Πρώτη εμφάνιση του μπαγκς μπάνι στην οθόνη.

1974 Κυκλοφορεί το sweet home alabama των lynyrd skynard.

1953 Γεννιέται η Αφροδίτη Μάνου

1992 Πεθαίνει η Τζένη Καρέζη.
Χθές ήταν γιορτινή η ατμόσφαιρα στην Χαλκίδα. Σε κάθε δρόμο είχε κόσμο, που πηγαίνανε στα παζάρια αλλά και βόλτα. Χθες ομολογώ είχε λίγο αεράκι.
Σήμερα η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει στο κέντρο της πόλης τους 29 βαθμούς. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

Βικυ Καγιά

Μπορεί να εξοστρακίστηκε εν μια νυκτί από τον «Πρωινό Καφέ» και μάλιστα... εν αγνοία της, αφού πρώτα βούιξε όλος ο τηλεοπτικός τόπος εδώ και στη συνέχεια έμαθε η Βίκυ Καγιά τα... μαντάτα στην Αμερική που βρίσκεται αυτό τον καιρό, όμως οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 δεν θα την αφήσουν τον ερχόμενο χειμώνα ούτε... παραπονεμένη ούτε... αναξιοποίητη. Τους έχει στοιχίσει άλλωστε κομματάκι ακριβά η τηλε-μεταγραφή της.
Οπως είχε ακουστεί από την πρώτη στιγμή, η Βίκυ θα είναι αυτή που θα αναλάβει την παρουσίαση του ριάλιτι - μόδας, «Νext Top Μodel», το οποίο έρχεται στο κανάλι του Αμαρουσίου.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και πετυχημένα ριάλιτι της παγκόσμιας τηλεοπτικής αγοράς, το οποίο έχει παιχτεί σε συνολικά είκοσι χώρες του πλανήτη και υπόσχεται στα νεαρά κορίτσια να τους ανοίξει την πόρτα του λαμπερού κόσμου της μόδας.
Αραγε θα επιχειρήσει να τους δείξει και την... απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας που τον συνοδεύει;
Οπως και να χει πάντως, οι υποψήφιες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να ξέρουν πως θα κουραστούν αρκετά, γιατί ο σκοπός της συγκεκριμένης εκπομπής (όπως και του κάθε ριάλιτι που... σέβεται τον εαυτό του) είναι να τους κάνει τη ζωή δύσκολη.
Τις περιμένει, λοιπόν, σκληρή δουλειά με επαγγελματική προετοιμασία και μανατζάρισμα, κοπιαστικές δοκιμασίες και βεβαίως βεβαίως μία αυστηρή αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από μία ομάδα ειδικών, όπως είναι οι: ίματζ μέικερς, φάσιον έντιτορς, σχεδιαστές, φωτογράφοι μόδας και στυλίστες, αλλά και πετυχημένα μοντέλα.
Σε αυτούς θα ανήκει κάθε εβδομάδα και ο τελευταίος λόγος. Βλέπετε, η κριτική επιτροπή θα αποφασίζει παραδοσιακά για το ποια μένει ή για το ποια φεύγει από την εκπομπή.
Το «Νext Top Μodel» θα μεταδίδεται καθημερινά, ενώ θα παρακολουθούμε μία φορά την εβδομάδα κι ένα ζωντανό σόου.
Η Βίκυ Καγιά θεωρήθηκε από τους υπευθύνους του ΑΝΤ1 ιδανική οικοδέσποινα για να αναλάβει την παρουσίαση του συγκεκριμένου πρότζεκτ, λόγω της σημαντικής της καριέρας στον χώρο του μόντελινγκ διεθνώς.
Η ίδια δήλωσε σχετικά με το «Νext Top Μodel»: «Παρακολουθούσα ανελλιπώς αυτή την εκπομπή στο εξωτερικό και μάλιστα ονειρευόμουν να συμμετάσχω κάποτε σε αυτό. Συχνά ταυτιζόμουν με τις παίκτριες και με συγκινούσαν οι προσπάθειές τους, γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι τη δύσκολη πορεία που πρέπει να ακολουθήσει μία κοπέλα σ' αυτό τον χώρο για να πετύχει την επαγγελματική καταξίωση».
πηγή: ethnos.gr

Η ΤΣΕΧΙΑ ΕΚΤΟΣ EUROVISION


Η Τσεχία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον θεσμό της Eurovision, εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς του κοινού. Εκπρόσωπος της δημόσιας τηλεόρασης είπε στο BBC ότι οι χαμηλές θεαματικότητες οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Η Τσεχία, που ξεκίνησε να συμμετέχει στο ευρωφεστιβάλ το 2007, ήρθε τελευταία και άνευ βαθμών στους ημιτελικούς του περασμένου Μαϊου. Ανεπιτυχείς ήταν και οι προηγούμενες απόπειρες της να φτάσει στον τελικό.
πηγή: protothema.gr

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ BLOG ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ!!! ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ - ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ XALKIDA CITY!!! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ XALKIDA CITY... ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!!!

ΕΥΧΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΡΙΚΚΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΔΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

26 Ιουλίου, σαν σήμερα...

1822 Μάχη στα Δερβενάκια και η καταστροφή του Δράμαλη.

1953 Επανάσταση στην Κούβα απ' τον Φιντελ Κάστρο

1940 Γεννήθηκε ο Τόλης Βοσκόπουλος. Χρόνια Πολλά να τα εκατοστήσει.

1964 Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ γεννιέται. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΝΤΡΑ!!!

1953 Πεθαίνει ο Νικόλαος Πλαστήρας.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕΝΩΝ

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καθενών, κάθε χρόνο, διοργανώνει ένα πενθήμερο εκδηλώσεων πολιτιστικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών. Από 1η Αυγούστου ως και 5η Αυγούστου που είναι παραμονή της Αγ. Σωτήρος και γιορτάζει το εκκλησάκι στην πλατεία Καθενών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τους 39 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα το μεσημέρι η θερμοκρασία στην Χαλκίδα. Ένα Σαββατιάτικο βράδυ με ανεβασμένη την θερμοκρασία στους 35 βαθμούς κελσίου.

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σαν σήμερα, 25 Ιουλίου:

1893 εγκαίνια για την διώρυγα της Κορίνθου.

1917 Καταδίκη εις θάνατων η κατάσκοπος ΜΑΤΑ ΧΑΡΙ.

1952 Αρχή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβδα.

Τέλη Αυγούστου ανοίγει το στρατόπεδο λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κ.Μαρκόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ...


Για την τουριστική κίνηση της χώρας μας, μίλησε ο Υπουργός, Κώστας Μαρκόπουλος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού. Η αισιοδοξία ίσως οφείλεται στο γεγονός, ότι τέλη Αυγούστου θα λειτουργήσει το "στρατόπεδο" λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα, όπως ο ίδιος δήλωσε! Μάλιστα επισήμανε, πως η εικόνα της Ελλάδας, που είναι η Αθήνα, θα "αδειάσει" απο τους λαθρομετανάστες και θα πάρει καλύτερη μορφή... Βέβαια, δεν γνωρίζουμε ακόμα, καθότι δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση, στο χώρο του στρατοπέδου τί εργασίες θα γίνουν και αν θα υπάρχουν οι κατάληλες υποδομές για τη φιλοξενεία ανθρώπων ή απλά θα ανοίξουν οι πόρτες του... Παρ' όλα αυτά, για να αναφερθούμε στη συνέντευξη του Κ.Μαρκόπουλου για τον τουρισμό, ο Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: "γίνεται μεγάλη προσπάθεια και παρά την διεθνή ύφεση η πτώση στη χώρα μας θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό".
πηγή: eviaportal.gr

Οι δηλώσεις είναι δηλώσεις. Σημασία έχει οι πράξεις και ο λόγος των πολιτών. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΡΙΤΣΩΝΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑΚΗ

Υστερα από ελέγχους που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, νυκτερινές ώρες της Τετάρτης 22 Ιουλίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, σε δύο από αυτά, συνέλαβαν, μια ιδιοκτήτρια και μια υπεύθυνη λειτουργίας, αντίστοιχα, γιατί διαπιστώθηκε ότι η μουσική που είχαν θέσει σε λειτουργία, πέρασε τα επιτρεπόμενα όρια.

Πηγή: servitoros.gr

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥ...

DVD ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ

Το dvd απ' την φιλανθρωπική εκδήλωση στους Καθενούς, με πρωταγωνιστές την ΦΛΟΓΑ και το μουσικό σχήμα UT DES Band είναι πλέον γεγονός. Χθες το βράδυ οι διοργανωτές το είχαμε στα χέρια μας και όλοι μαζί παρέα το είδαμε. Άκρως συγκινητικό στην αρχή και στην συνέχεια οι μουσικές μας ταξίδεψαν. Όποιος τυχόν το θελήσει, δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με τους δημιουργούς του xalkida city ! στο facebook ή στο e-mail xalkida-city@windowslive.com και θα το λάβει άμεσα.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Το Σάββατο, αύριο, 25 Ιουλίου 2009 είναι παραμονή της Αγίας Παρασκευής Η Αγία Παρασκευή είναι πολιούχος της πόλης μας και την Κυριακή 26 Ιουλίου είναι ανήμερα. Θρησκευτική εορτή και εμποροπανήγυρη στο μεγαλύτερο παζάρι της Στερεάς Ελλάδας που γίνεται στην Χαλκίδα.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΗΒΑ

Και φέτος στα ίδια σημεία (οι εστίες) όπως πέρισυ εξαπλώθηκε η φωτιά στην γειτονική μας Θήβα. 400 στρέμματα κάηκαν ολοσχερώς. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν μέτρα για τις πυρκαγιές γιατί η πραγματικότητα διαψεύδει τα δήθεν μέτρα.

ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΔΙΡΦΥΣ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας και η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας διοργανώνουν την Αστροβραδιά 2009, το Σάββατο 25 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του ορειβατικού καταφυγίου Δίρφης "Μιχάλης Νικολάου". Όσοι επιθυμούν, μπορούν να διανυκτερεύσουν στο Καταφύγιο. Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε για τη διανυκτέρευση στο τηλέφωνο του ΕΟΣ 22210 25230.
Πηγή: servitoros.gr

ΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ο Δ. ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πιθανόν θα επικρατήσουν (σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ) ο δήμος Χαλκιδέων από το Σάββατο 25 μέχρι και την Κυριακή 26 Ιουλίου, θέτει στη διάθεση των πολιτών, το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου (Σιώκου 1, πλησίον πυροσβεστικής), από ώρα 10:00 το πρωί, έως τις 9:00 το βράδυ. Σε περίπτωση που οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχισθούν, θα υπάρξει παράταση των μέτρων.
Πηγή: servitoros.gr

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πριν μια εβδομάδα έλαβε χώρα στους Καθενούς η φιλανθρωπία για τον σύλλογο ΦΛΟΓΑ. Χθες παραδόθηκαν 8.500 € στον εν λόγω σύλλογο και με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε τις πολύ καλές εγκαταστάσεις, το συγκινητικό πνεύμα που βρίσκεις εκεί κι ότι άξιζε με το παραπάνω αυτή η εκδήλωση. Το xalkida city και οι ut des κρύβουν κι άλλες εκπλήξεις για την φλόγα και μακάρι να λάβουν χώρα σύντομα.

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Σαν σήμερα 24 Ιουλίου...

1879 Πεθαίνει ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

1923 Υπογράφεται η συνθήκη της Λωζάνης

1974 Μεταπολίτευση. Στις 4 το πρωί, ο Κων. Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δ' ΕΘΝΙΚΗ - ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΑ

Ένα βήμα πριν την διάλυση βρίσκεται η Χαλκίδα, καθώς αποδέσμευσε επτά παίκτες που πρόσφατα είχε αγοράσει όπως και τον προπονητή Αντώνη Αυλωνίτη.

http://www.sport24.gr/html/ent/616/ent.305616.asp


πηγή: sport24.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ CITY




Μείωση των αφίξεων αλλά και των διανυκτερεύσεων τουριστών στα ξενοδοχεία της Στερεάς - Αντίθετα αύξηση στα κάμπινγκ


Από τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας ανακοινώθηκαν τα στοιχεία, σχετικά με τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις πελατών στα ξενοδοχειακά καταλύματα και κάμπινγκ της χώρας για το έτος 2008.
Στο σύνολο της χώρας, παρουσιάζεται αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 0,31% που οφείλεται στους Έλληνες (αύξηση κατά 1,8%) έναντι των αλλοδαπών που παρουσιάζουν μείωση κατά 0,22%. Οι αφίξεις των πελατών παρουσιάζουν μείωση κατά 0,15% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2007 που οφείλεται στους αλλοδαπούς με μείωση 0,75% έναντι των Ελλήνων που παρουσιάζουν αύξηση κατά 0,61%. Γενικότερα κατά το 2008, το 44,5% των αφίξεων αφορά Έλληνες και το 55,5% αλλοδαπούς ενώ στις διανυκτερεύσεις το 26,9% αφορά αφορά Έλληνες (με 2,5 διανυκτερεύσεις ανά πελάτη κατά μέσο όρο) και το 73,1% αλλοδαπούς (με 5,4 διανυκτερεύσεις ανά πελάτη κατά μέσο όρο). Η συνολική πληρότητα κλινών ήταν 56,7% έναντι 57% κατά το 2007.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το 2008 λειτούργησαν 19.858 κλίνες και υπήρχε πληρότητα 34,7%. Αντίθετα το 2007 λειτούργησαν 20.135 κλίνες και υπήρχε πληρότητα 37,1%. Σημειώνεται δηλαδή μείωση της πληρότητας αλλά και των κλινών που διατέθηκαν. Το 2008 καταγράφηκαν 1.531.378 διανυκτερεύσεις σε καταλύματα (1.055.869 από ημεδαπούς και 475.509 από αλλοδαπούς), ενώ το 2007 καταγράφηκαν 1.692.023 διανυκτερεύσεις (1.161.065 από ημεδαπούς και 530.958 αλλοδαπούς). Όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ, το 2008 καταγράφηκαν 111.794 (76.429 από ημεδαπούς και 35.365 από αλλοδαπούς) και το 2007 συνολικά 70.528 (30.736 από ημεδαπούς και 39.792 από αλλοδαπούς).
Όσον αφορά τις αφίξεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Στερεάς, το 2008, ήταν 397.543 Έλληνες και 195.163 αλλοδαποί, σύνολο 592.706 αφίξεις. Το 2007, ήταν 432.877 Έλληνες και 22.388 αλλοδαποί, σύνολο 655.265 αφίξεις. Όσον αφορά τις αφίξεις στα κάμπινγκ της περιφέρειας, το 2008 16.127 Έλληνες και 16.610 αλλοδαποί, 'συνολο 32.737 αφίξεις. Το 2007, 6.265 Έλληνες και 20.042 αλλοδαποί, σύνολο 26.307 αφίξεις.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά το 2007 είχε 2,7% περίπου του συνόλου όλης της χώρας σε διανυκτερεύσεις, ενώ το 2008 2,5%. Υπάρχει δηλαδή μια μεταβολή -6,77%. Όσον αφορά τις αφίξεις, η Στερεά είχε το 2007 681.572 αφίξεις, ποσοστό 4,2% στο σύνολο της χώρας, ενώ το 2008, 625.443 αφίξεις, ποσοστό 3,9%. Παρουσιάζεται μια μεταβολή -8,24%.
Αυτό που γίνεται φανερό, είναι ότι η Περιφέρεια προσελκύει περισσότερους ημεδαπούς επισκέπτες παρά αλλοδαπούς. Επίσης υπήρχε μια μείωση σε αφίξεις και σε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα το 2008, αλλά μια σχετικα μεγάλη αύξηση στα κάμπινγκ κυρίως από Έλληνες.

Πηγή: servitoros.gr

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σαν σήμερα...
1821 Καταλαμβάνεται η Μονεμβασιά απ' τους Έλληνες με επικεφαλής τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Καντακουζηνό. Ο Χρ. Περραιβός κυριεύει την Πάργα.

1942 Ίδρυση, από τον Ναπ. Ζέρβα, της ΕΟΕΑ (Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών)

1947 Καταρρέει το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Το xalkida-city έρχεται πιο καλοκαιρινό απο ΠΟΤΕ, να υποδεχθεί τον ζεστό Αύγουστο.

Τα νέα στο κέντρο της Χαλκίδας!

Στις 2.20 το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Ιουλίου, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, στην οδό Αρεθούσης, στη Χαλκίδα, αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονη κάτοικος Πολιτικών, παρέσυρε έναν 40χρονο πεζό, κάτοικο Αγίου Νικολάου. Ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ




Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στα Ψαχνά για το θέμα του νερού. Ένα μεγάλο πλήθος πολιτών των Ψαχνών και της γύρω περιοχής πήρε μέρος στην εκδήλωση - ενημέρωση, που η συζήτηση κράτησε πάνω από τρεις ώρες. Πολλοί πολίτες πήραν το λόγο και κατάγγειλαν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και την έλλειψη κάθε υπεύθυνης ενημέρωσης.

Οι βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Ζαμπετάκης, επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο π. Οικονομίδης Ιωάννης, ιερέας των Οινοφύτων και ο Θανάσης Παντελόγλου βιιομηχανικός μηχανικός, οι οποίοι ενημέρωσαν με επιστημονικά στοιχεία για το θέμα και μετέφεραν την εμπειρία τους από τη μεγάλη υπόθεση της μόλυνσης του Ασωπού και των Οινοφύτων.

Στη συζήτηση πήραν μέρος και δημοτικοί σύμβουλοι της Μεσσαπίας αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων, αγροτών, αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής από τα Πολιτικά έως την Τριάδα και την Νέα Αρτάκη.

Το συμπέρασμα όλων ήταν ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Μέχρι την εξακρίβωση των αιτίων της μόλυνσης του νερού της περιοχής με εξασθενές χρώμιο και την τιμωρία των υπευθύνων. Μέχρι να διασφαλιστεί καθαρό και υγιεινό νερό για όλους για πόση, για την άρδευση και την αγροτική παραγωγή.

Η κοινωνία των πολιτών έδειξε ότι όταν είναι ενωμένη απέναντι στην κάθε εξουσία, είτε κεντρική είτε νομαρχιακή είτε τοπική, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Οι πολίτες με τη μαζική τους συμμετοχή στην εκδήλωση και τη συζήτηση, τους έδωσαν τη δική τους απάντηση.

Αποφασίσθηκε να συνεχισθεί ο αγώνας μέχρι την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Με εκδηλώσεις, ενημερώσεις στα χωριά και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Με την συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε χωριό. Με κινητοποιήσεις αν χρειαστεί κάθε μορφής ακόμη και με δικαστικές αγωγές ενάντια στους υπεύθυνους της μόλυνσης αλλά και ενάντια της τοπικής και νομαρχιακής εξουσίας εάν τους καλύψουν ή δεν κάνουν τίποτα για να τους αποκαλύψουν.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΑΓΑΛΕΙΑ" 2009 ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟΥΡΑ




Ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος Πάλιουρα "Η Αγάλη" διοργανώνει τις εκδηλώσεις "Αγάλεια 2009", το τριήμερο 31 Ιουλίου, 1 και 2 Αυγούστου. Θα δείτε τα εξής:
Στην Πλατεία Πάλιουρα, στις 31 Ιουλίου και ημέρα Παρασκευή:

19.30 Έκθεση ζωγραφικής από την εικαστική ομάδα του συλλόγου
20.30 Ομιλία από το δάσκαλο κ. Μπαϊρακτάρη με τα θέματα: "Φυσικό περιβάλλον και οι μεταβολές του", "Ιστορική αναδρομή του τόπου μας". Η ομιλία υποστηρίζεται με οπτικοακουστικό υλικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στις Βρύσες Πάλιουρα, Σάββατο 1 Αυγούστου:
22.30 Σε συνεργασία με τη μουσική σκηνή "Προάστειο" θα παρουσιαστεί μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα. Η είσοδος είναι 5 ευρώ.
Κυριακή 2 Αυγούστου, Βρύσες Πάλιουρα
20.00 Παραδοσιακοί χοροί από την παιδική ομάδα του συλλόγου
21.00 Θεατρική παράσταση με έργο "Το Φυντανάκι" του Πολιτιστικού συλλόγου Δροσιάς.
Θα υπάρχει δωρεάν μαλλί της γριάς και ποπ κορν.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 6 το πρωί, ανάβαση στο φαράγγι της Αγάλης.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Εκδήλωση για το εξασθενές χρώμιο και η περίπτωση της Μεσσαπίας - Νέας Αρτάκης

Το Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας και οι Περιβαλλοντικοί σύλλογοι δήμου Μεσσαπίων, "Ταναϊς" και "Γαία", διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση για το εξασθενές χρώμιο στο νερό και την περίπτωση της Μεσσαπίας - Νέας Αρτάκης, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 8.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Ψαχνών. Ομιλητές θα είναι οι: Ζαμπετάκης Γιάννης επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, π. Οικονομίδης Ιωάννης, ιερέας των Οινοφύτων και Παντελόγλου Θανάσης Βιοχημικός Μηχανικός, εργαζόμενος 32 χρόνια στα εργοστάσια της περιοχής Οινοφύτων.
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και αποπερατώθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση. Μαζεύτηκε ένα μεγάλο ποσό που υπερβαίνει το διπλάσιο των αρχικών προσδοκιών. Εκτός απ' τους Ut Des τραγούδησαν και το μουσικό σχήμα Ιαμβος. Γενικότερα, οι κριτικές της διοργάνωσης ήτανε πολύ καλές και αυτό που επηρέασε τον κόσμο ήταν η ομιλία του εκπροσώπου της Φλόγας και ο αγώνας των παιδιών για την μεγαλύτερη δωρεά στην Φλόγα.

Και εις ανώτερα!

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ




To Μουσικό σχήμα (έντεχνου - ροκ) και ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ "Γονείς Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια" σας προσκαλέι 17 Ιουλίου και ώρα 21:00 μ.μ. στο Γυμνάσιο Καθενών σε μια εκδήλωση για την μνήμη "ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ"
Και για τα παιδιά που χρειάζονται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους προσφέρουμε ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩΗ.
Με την φιλική συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ και του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕΝΩΝ Και με ΧΟΡΗΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ τον καλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού μας ΣΟΚ FM 104,8 ενώνουμε τα χέρια για μια μη κερδοσκοπική μουσική παράσταση με πολύ μουσική, συγκίνηση, εκπλήξεις.
ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ "ΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ" που έχει το μουσικό πανδοχείο στην ΣΤΕΝΗ ΔΙΡΦΥΩΝ. Τραγουδούν στους UT DES, o ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΩΜΑΣ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ με την πλαισίωση 7 μουσικών και την αμέριστη συνεργασία του κυρίου ΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
ΤΟ XALKIDA-CITY στηρίζει αυτή την ανθρώπινη κίνηση και θα την υποστηρίξει την βραδιά της εκδήλωσης αλλά και στην αναζήτηση ΧΟΡΗΓΩΝ. Η βραδιά θα ανοίξει με την παρουσίαση του προγράμματος και την απαγγελία ποιημάτων - φόρο τιμής στην μνήμη των παιδιών της περιοχής που χάθηκαν, θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Night Photo

Night Photo

Prefecture

Prefecture Of Evia
Area (sq.km): 4.167
Population (2001): 217.278
Population Density(hab/sq.km): 52
Capital City: Halkida
Number of Hotels: 214
Number of hotel Rooms: 14.941

Tourism Police Stations
Name: Tourism Police Station(Summer)
Location: Edipsos
Address: 3,
Okeanidon Street, P.O. Box 343 00 Edipsos
Telephone: 22260 24655
Name Tourism Police Station
Location: HalkidaAddress: 32, El. Venizelou Street, P.O. Box 341 00 Halkida
Telephone: 22210 77777

Camping sites:
Agia Anna, Agia Anna Evia, Tel: 22270 97250Alykes,
Drossia Evia, Tel: 22210 99868
Eva, Malakonda Evia, Tel: 22290 68081/2
Milos, Eretria Evia, Tel: 22290 60420/1
Pefki, Pefki Evia, Tel: 22960 41121
Rovies, Rovies Evia, Tel: 22270 71120,2,3

Η Οικογένεια του Xalkida city

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τηλεφωνικός Κατάλογος για Κ.Τ.Ε.Λ.

KTEΛ
Ευβοίας τηλέφωνα ανά περιοχή
Τηλ.: ΚΤΕΛ Ευβοίας (Χαλκίδα): 22210 22640
Τηλ.: ΚΤΕΛ Ευβοίας (Αθήνα): 210 8322997
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Αλιβέρι): 22230 22208
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Ιστιαία): 22260 52284
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Λίμνη): 2227031262
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Αυλωνάρι): 22230 31302
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Κάρυστος): 22240 22453
Τηλ.: ΚΤΕΛ Εύβοιας (Κύμη): 2222022257


Τι είδους διασκέδαση σας αρέσει περισσότερο στην Χαλκίδα;

Η λίστα ιστολογίων μου